Забраниха на 181 авиокомпании да летят до Европа

самолет

Европейската комисия (ЕК) обнови „черния списък” с авиокомпании, на които им е забранено да летят над Стария континент. Техният брой е 181 от 16 държави. В сравнение с миналогодишния списък, през тази година от него са извадени всички авиопревозвачи от Бенин и Мозамбик. Добавени са по една авиокомпания от Нигерия, Сейнт Винсент и Гренадини, Украйна и Зимбабве.

В забранителния списък влизат авиопревозвачи от Афганистан, Ангола, Конго, Джибути, Екваториална Гвинея, Габон, Индонезия, Киргистан, Либерия, Либия, Непал и Судан.

"Черният списък”, изготвен от ЕК, включва неевропейски авиокомпании, които не отговарят на изискванията за безопасност и поради това нямат право да летят над Европа. Списъкът е „основен профилактичен инструмент”, който кара авиокомпаниите, които имат проблеми своевременно да ги решават. Така например, реформите направени от Мозамбик и Бенин, са дали резултат.

"Европейската асоциация по авиационна безопасност и ЕК е готова до помогне и на останалите 16 държави в списъка да повишат стандартите си по безопасност”, каза Виолета Булц, комисар по въпросите на транспорта.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст