“Мини Марица-изток” получи сертификат за безопасност при жп транспортиране

Мини Марица Изток

Сертификат за безопасност на системата за управление на безопасността в железопътният транспорт присъди изпълнителна агенция "Железопътна администрация на "Мини Марица – изток", съобщават от пресцентъра на въгледобивното дружество.

Документът е връчен днес от директора на агенцията Веселин Василев на изпълнителния директор на дружеството инж. Андон Андонов. Сертификатът разрешава на радневските мини да извършват превози по националната железопътна инфраструктура.

В края на юли миналата година Дружеството получи лиценз, който му дава право да превозва товари по националната железопътна инфраструктура в участъка Нова Загора – Стара Загора – Димитровград – Симеоновград. Чрез нея се повишава сигурността на доставките на въглища към топлоелектрическите централи в комплекса "Марица изток" като се осигурява възможност те да получават суровина минимум от два рудника. Наличието на лицензия има и икономически ефект за Дружеството – 10 пъти се намаляват разходите за преминаване в участъка гара Раднево – гара Любеново-предавателна като се спестяват средствата, които досега са плащани на лицензирани жп превозвачи. 

С получаването на лиценз "Мини Марица-изток" ЕАД стана четвъртото държавно дружество и 14-тото в България, което има право да превозва товари по националната железопътна инфраструктура.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст