Закопчаха изпечен измамник, представял се за данъчен служител

арест

 Полицията е задържала криминално проявен мъж на 41 години, който по анологичен начин извършил поредица от измами в Бургас. Мъжът се представял за данъчен служител и охранител в частно здравно заведение, като взимал пари от измамените жертви.

На 31 март той излъга 53-годишна бургазлийка от к-с „Лазур”, от която взел сумата от 432 лева, като се представил за служител в данъчната администрация. Непознатият й обещал, че ще разсрочи данъчното й задължение и за целта взел въпросната сума, като първа вноска. Само преди няколко дни жертва е стана 36-годишен мъж от руенското село Рожден, който бе измамен в сградата на НАП-Бургас. Тогава мнимият данъчен служител му заявил, че ще помогне за намаляване на наложената глоба, като за услугата му взел 620 лв.

В два от случаите изманикът се представил за охранител в частно здравно заведение, разположено на територията на к-с „Славейков”. Така той успял да измами двама пенсионери, на които взел сумата съответно от 20 и 220 лв. Парите били взети, за да подпомогне прегледа и лечението на измамените.

Бургазлията е задържан за срок от 24 часа, като направил пълни самопризнания по случаите. Цялостното документиране на престъпната дейност на С.С. продължава от служители на Първо и Второ Районни управления – Бургас.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст