Задържаха мъж, обявен за издирване за извършено тежко криминално престъпление в Стара Загора

човек с белезници

В 15.10 часа вчера на тел.112 е постъпил сигнал, че мъж с порезни рани в областта на корема е търсил медицинска помощ в село Пчеларово. Автопатрул на РУ-Кърджали незабавно е предприел обход на района за установяването му. Четири часа по-късно за общодържавно издирване бил обявен К.И./46/ за извършено тежко криминално престъпление в Стара Загора. Според първоначалните данни съществувала вероятност издирваният да се укрива на територията на област Кърджали. При извършената справка било установено, че потърсилият помощ мъж и издирваният са едно и също лице.

С разпореждане на директора на ОД МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов била сформирана група от криминалисти в дирекцията и РУ-Кърджали, която започнала активни действия по установяването на местонахождението му. Извършени били проверки на десетки места и в 21.50 часа в село Черноочене издирваният мъж бил открит. След задържането К.И.е транспортиран до Центъра за спешна помощ в Кърджали. Претърпял е медицинска интервенция в болницата, където  е оставен за лечение под полицейска охрана.

Припомняме, че вчера към 11 часа бе подаден сигнал за инцидент, станал в семейно жилище в Стара Загора. На място пристигналият полицейски екип откри безжизненото тяло на 67-годишна жена и тежко ранената 29-годишна нейна  дъщеря, която е откарана в болница с опасност за живота.

Работата по разследването продължава под ръководството на прокуратурата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст