“Евроинс Иншурънс Груп” оптимизира бизнеса си у нас

Ръкостискане сделка

Комисията за финансов надзор одобри вливането на "Евроинс-Здравно осигуряване" ЕАД в "ЗД ЕИГ РЕ” ЕАД. Това става ясно от решение на регулатора, прието на 7 юни. С тази стъпка застрахователната група – "Евроинс Иншурънс Груп" АД (чието подразделение е "ЗД ЕИГ РЕ"), ще повиши допълнително капитала си и платежоспособността си.

"Вливането цели оптимизиране на застрахователния бизнес на "Евроинс Иншурънс Груп" в България в посока повишаване на капитала и платежоспособността на холдинга. С него капиталът на "ЗД ЕИГ РЕ" ЕАД ще се увеличи с 5 млн. лв. – до 16.3 млн. лева. И по този начин в дружеството ще бъде създаден солиден буфер, надхвърлящ значително капиталовото изискване за платежоспособност и минималното капиталово изискване – двата ключови показателя за стабилност в застрахователния сектор", обясниха от "Евроинс Иншурънс Груп".

След вливането групата ще развива дейност в България чрез три дружества – "ЗД Евроинс" АД, "Евроинс Живот" ЕАД и "ЗД ЕИГ РЕ" ЕАД, които ще предлагат пълния спектър от застрахователни и презастрахователни услуги. Бизнеса със здравните застраховки ще поеме специализираната в общото застраховане "ЗД Евроинс" АД. 

Както "БАНКЕРЪ" вече писа, ЕИГ повиши значително финансовите си резултати през 2016 г., след като увеличи премийния си приход с 16.5% – до 527.7 млн. лв., и постигна печалба в размер на 8.9 млн. лева. Застрахователният холдинг регистрира близо 40% ръст на годишна база на премийния си приход през първото тримесечие на 2017 г. до 170 млн. лева. Като очакванията на компанията са до края на годината  той да достигне 700 млн. лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст