“Ислямска държава” се закани на Балканите

ислямска държава балкани

Терористичната организация "Ислямска държава" се закани на държави от Балканите с кръвопролития и отмъщение. Заканата е отправена от страниците на балканското издание на списанието на "Ислямска държава". Тя се отнася до "неверниците в Албания, Косово, Босна, Македония и Санджак".

"Не сме забравили и няма да забравим Балканите. Не сме забравили сръбските неверници. Не забравяме избиването на мюсюлманите в Босна и Косово, нито разрушаването на джамии и къщи. Невярващите на Балканите, където и да са те, в Босна, Санджак, Албания, Косово, Македония, където и да се крият, ние ще ги намерим", пише в списанието.

"Ислямска държава" е отправила заплахи и към Белгия, САЩ, Русия, Франция, Великобритания, Канада, Австралия и Италия.

В призива терористите се обръщат към своите "братя мюсюлмани" да избягват обществените места като пазари, улици и паркинги, защото "бойци на халифата ще се взривявят там, ще прегазват хората и ще им режат гърлата". Медиите съобщават, че белгийските служби за сигурност извършват проверки.

Обществените места в Брюксел, поставени под наблюдението на полиция и военни от края на 2015 г., са все по-охранявани. Патрулиращи полицаи с кучета, обучени да надушват взривни вещества, все по-често могат да бъдат срещнати в паркове и паркинги на търговски обекти.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст