НАП запечатва обект за вторични суровини в Балчик

НАП сграда

Данъчните инспектори запечатват голям обект за изкупуване на вторични суровини в Балчик, който няма касов апарат. За това грубо нарушение на данъчните закони на търговеца ще бъде съставен акт, като предвидената санкция е от 3000 до 10 000 лева, съобщават от офиса на приходната администрация в Добрич. Площадката за изкупуване на вторични суровини ще бъде запечатана за срок от 30 дни, сочи БТА..

През целия летен сезон дистанционното наблюдение на касовите апарати в обекти по Северното Черноморие ще бъде засилено. Чрез системата за дистанционна връзка с НАП се следят оборотите на 6849 касови апарата в обекти в Добрич, 2810 – в Балчик и курорта "Албена", 1063 – в Каварна, и 356 – в Шабла, посочва Красимир Павлов, старши експерт в звеното "Комуникации".

Софтуерът на НАП сравнява приходите на търговците от всеки бранш и посочва онези, чиито постъпления значително се различават от средните за икономическата дейност или региона. Търговец, който не издава касови бележки, попада в групата на рисковите обекти, които задължително се проверяват от данъчните инспектори, допълват от местната приходна администрация.

НАП засилва контрола и за спазване на данъчните изисквания при провеждане на фестивали, концерти, изложения и други масови прояви по Северното Черноморие. Календарът на културните събития се следи от инспекторите, които ще проверяват главно издаването на касови бележки и отчитането на оборотите, информират от офиса на НАП в Добрич.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст