ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Митница “Пловдив” отвори врати за ученици и студенти по повод професионалния си празник

Софийска Митницагише чиновници държавни служители

Митница "Пловдив" отвори врати за ученици и студенти по повод професионалния си празник – 7 юли. Това съобщиха от пресцентъра на митницата. Гости на митническите служители са били ученици от специалност "Данъчна и митническа администрация" на Националната търговска гимназия в Пловдив, както и студенти от магистърската програма "Данъчен и митнически контрол" от филиала в Смолян на ВСУ "Черноризец Храбър".

Такива дни помагат на младите хора да придобият по-добра представа за същността на митническата професия, която за част от днешните ни гости вероятно ще се превърне и в кариера, е казал заместник-началникът на митницата Боян Тодоров, цитиран в съобщението.

Младежите са се запознали с историята на българските митници и в частност на пловдивската, основаната през март 1886 година. За да опознаят по-добре структурата и дейността на администрацията днес, те са участвали в работата на отделите "Митническо разследване и разузнаване", "Митническо оформяне", "Акцизи" , както и на митническата лаборатория. Най-голям интерес сред учениците и студентите предизвикаха щателните проверки в халето за физически контрол и поставянето на пломби на товарни камиони, натоварени със стоки за износ и внос.

Българските митници се създават на 7 юли 1879 г. с Указ 2 на княз Александър т Батенберг. За втора година датата се отбелязва и като официален професионален празник на митническите служители.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст