ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Клубът на най-богатите хора в света се разраства

пазари

Клубът на най-богатите хора в света се разраства. Според последните данни на консултантската компания "Wealth-X" броят на милионерите с активи за над 30 млн. долара е нараснал с 3.5% през 2016-а. По този начин той достига 226 450 души. Богатството им също се увеличава – с 1.5% до 27 трилиона долара.

В доклада се посочва, че през миналата година е имало "регионални колебания в създаването на богатство, деноминирано в долари". Единствено Северна Америка (с 5.1%) е регистрирала значително увеличение на богатството. В Азия ръстът е с 3.5%. "В Европа крайно богатото население и общото му богатство бяха малко по-ниски, докато в Близкия изток тези показатели до голяма степен останаха непроменени", се казва още в доклада.

"Подкрепени от по-силния долар, нарастващите пазари на акции и силния технологичен сектор, САЩ консолидират господстващото си положение като водеща световна страна". Валутните колебания помогнаха на САЩ, Япония, Индия и Индонезия, но навредиха на Обединеното кралство, Русия, Мексико и Бразилия, отбелязват от "Wealth-X".

От друга страна, броят на милиардерите в света е спаднал с 3% през миналата година до 2 397. Около 283 души са загубили статута си на милиардери, а новополучилите такъв статут са 207. Тяхното богатство е спаднало с близо 4% до 7.4 трилиона долара, след като се повиши с 5% до 7.7 трилиона долара през предходната година, посочват консултантите.

В Китай броят на милиардерите е спаднал с 4.2% до 249, а богатството им намаляло с 0.7% до 670 млрд. долара. В Германия броят на милиардерите бележи спад с близо 1% до 129, а богатството им спадна с 13% до 368 млрд. долара. В САЩ обаче броят на милиардерите всъщност е нараснал през миналата година с 6% до 620, а богатството им също се е увеличило с 4.6% до 2.6 трилиона долара, твърдят още от Wealth-X.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст