ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кошлуков и Волгин се хванаха за гушите заради опожарения кран

НДКМестни избори '2007Емил Кошлуков

Журналистът и бивш политик Емил Кошлуков нападна колегата си Петър Волгин заради опожарения кран, който трябваше да демонтира паметника "1300 години България" пред НДК.

Кошлуков се подразни, че Волгин написа вчера на страницата си във Фейсбук: "Напълно одобрявам повреждането на крана, който трябваше да демонтира паметника при НДК. Това е легитимен акт на съпротива срещу престъпните действия на властите в София . Одобрявам и радикалните действия на протестиращите в Хамбург. Легитимна съпротива срещу капиталистическата система. Колкото повеч такива действия, толкова по-голям шанс за разбиване на статуквото". 

Според бившия политик не е редно публичните личности, особено тези, които имат трибуна като Петър Волгин, да призовават към нарушаване на законите. 

"Петър Волгин е нарекъл палежа на крана пред НДК, както и вандалщината в Хамбург от онзи ден легитимни. Легитимен означава законен. Добре ще е Волгин да каже по кой закон именно тези поражения върху имуществото са законни, а в Хамбург – и телесни повреди на хора. Второто, по-широко значение на легитимен е нещо, което може да бъде оправдано с логика, или с общоприети норми. Отново е добре да разберем по коя логика и обществени норми палежите, побоят и рушенето на чужда собственост са легитимни. За подбудителство все още има текстове в НК. А Волгин изрично казва, че още подобни престъпления са добро нещо. Не е работа нито на СЕМ, нито на БНР да реагират тук. Има си МВР и прокуратура. Ако публичните личности, особено такива с трибуна в обществото, призовават към нарушаване на законите, това е много жалко. Обаче е и престъпно", написа Кошлуков.

Вчера бе съобщено, че канът, който трябваше да демонтира паметника "1300 години България", е изгорял.  Машината е трайно повредена, след като са били унищожени електроинсталациите й, затова демонтирането ще се забави поне седмица. 

В момента тече разследване, но по предварителни данни палежът е извършен от няколко души, които нахлули зад загражденията с няколко туби бензин. Минувачите са чули и видели няколко експлозии.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст