ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Около 29 млн. лева е прогнозната сума, която ще бъде изплатена на полицаите за униформи

Протест на МВР служители

Прогнозната стойност на сумата, която ще бъде изплатена на полицаите, е някъде около 29 млн. лева. Това каза пред журналисти зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов след като депутатите приеха на служителите на МВР да бъдат изплатени униформите, които не са получили.

„След като бъде обнародван и влезе в сила току що приетият закон ще направим разчет за всеки един служител“, обясни той. „За този период са напуснали не малък брой служителите, а част от тях са получили обезщетение за вещево доволство“, посочи Красимир Ципов и уточни, че през 2015 година са напуснали най-много служители.

На въпрос дали служителите, които са напуснали, ще получат пари зам.-министърът поясни: „Зависи какво обезщетение са получили служителите, ако те са получили и взели част от дрехите, които им се полагат, по всяка вероятност сега няма да получат пари. Не е нормално след като са взели обезщетение, сега да получат още веднъж“.

По думите му по всяка вероятност сумите за униформи ще бъдат изплатени на служителите заедно с възнагражденията им. „Благодаря на всички народни представители, това е впечатляващ консенсус. По този начин ще се даде възможност на униформените служители, които за периода края на 2011-2015 година не са получили униформите си, така както е предвидено по Закона за МВР, да получат левовата равностойност“, каза още зам.-министърът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст