ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Виртуози радват публиката на Моцартовите празници в Правец

правец

Туризмът и културата са преживявания. Преживейте прекрасни мигове със световни и български музиканти и солисти, поканени да покажат майсторството си на „Моцарт фестивал“ в Правец.  Това заяви заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева при откриването на тринадесетото издание на Моцартовите празници в Правец в сряда вечерта.

„Фестивалният туризъм е изключително значим за утвърждаването на България като четирисезонна дестинация, той води в страната ни високообразовани туристи, които после стават своеобразни посланици на България по света“, каза зам.-министър Георгиева.

На трибуна на фона на езерото пред хотел „Риу Правец ризорт“ виртуозни певци и музиканти пренесоха публиката в романтичните времена.

Моцартовите празници се организират за 13-и пореден път. Тази година те ще продължат 5 дни. Първата вечер бе посветена на 10-годишнината от присъединяването на България към Европейския съюз. 

Художествен директор на фестивала е оперната прима Христина Ангелакова, която е поканила за събитието прочути световни и български музиканти и посрещаше гостите. Организаторите – „Сдружение Моцартови празници“, община Правец, „Тера тур сървисиз“, са направили завидна музикална програма. При откриването на фестивала приветствие отправи и заместник-министърът на културата Румен Димитров. 

Фестивалът ще бъде закрит с грандиозния спектакъл на операта „Кармен“ от Жорж Бизе с участието на сръбската оперна звезда Саня Анастасия, италианския топ тенор Дарио ди Виетри, баритона Юре Почкай от Словения, Евгения Ралчева, солисти, оркестър, хор и балет на Държавна опера-Стара Загора. Диригент Давид Крешенци от Италия, режисьор Огнян Драганов. Пищната продукция ще бъде представена на площада пред община Правец.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст