ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Румен Гечев да кандидатства за приз на “Наглите”, съветва Велчев

Красимир Велчев ГЕРБ

Гечев по-скоро трябва да кандидатства за някакъв приз на "Наглите", отколкото да чете морал от парламентарната трибуна. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев в специално интервю за "БАНКЕРЪ".

"БСП е партия с много опит. Изобщо не ги подценявам като опозиция. Само че малко в повече ми идва злобата в тях. И когато проф. Гечев стана да говори, че това не било никакво правителство и че такова нямало дори в Африка, моята реплика към него беше следната: "Не знам защо твърди, че и в Африка няма такова правителство. Но аз знам, че и в света няма такава държава, в която правителство, докарало я до просешка тояга и заплати и пенсии по 3 долара (Б.р. – визира кабинета "Виденов" 1994-1996 г.), такова правителство във всяка една държава щеше да влезе в затвора." Няма такава държава, в която да не осъдят такова правителство. Е, България е такава. И този човек, който е бил вицепремиер в това правителство, да стане и да ми дава акъл, нищо че е професор, как да се управлява държавата и как било по-правилно да се вземат решения!", обясни Велчев.

Той е категоричен, че ГЕРБ не води явна или подмолна война с президента Румен Радев. "Когато говорим за такива отношения, аз гледам какво е отношението на лидера ни. Аз не формирам собствено отношение към президента. И мисля, че премиерът Борисов прави всичко възможно отношенията между правителството и президента да са на необходимото ниво. Това от една страна. От друга, това, което съм наблюдавал през последните 30 години, има наистина определени кръгове в България, които правят всичко възможно рейтингът на българските институции и доверието към тях да не е голямо. И имам чувството, че целят точно това – когато в една държава институциите нямат авторитет, то тя е слаба. А при слаба държава – знаете кой може да се възползва от положението. Това, естествено, не може да продължава вечно – една държава да е слаба. Който е тръгнал да воюва срещу държавата, рано или късно ще загуби", заяви той.

"Хората, които мислят държавнически, трябва да направят всичко възможно отношенията между властите да са такива, че да има синхрон и разбиране, особено по въпроси, които се отнасят до националните интереси. Всички трябва да застанем като един, а не да се делим на леви, десни, център и т. н.", каза още Велчев.

Цялото интервю четете в последния брой на в. "БАНКЕРЪ"

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст