ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Румяна Арнаудова: Проверят се около 4000 договора за НДК

Прокуратура СГС Румяна Арнаудова - пресконференция мъм връзка с КТБ

"Г-н Боршош сам публикува призовката си. Тя е в качеството му на обвиняемо лице, той вече има това качество. Ще му бъде повдигнато обвинение по конкретика, за която в този момент не можем да съобщим, защото не е редно медиите да научават в какво точно ще бъде обвинен" – това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с обвинението, което предстои да бъде повдигнато на бившия директор на НДК Мирослав Боршош в предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

„Категорично можем да кажем, че е по повод сигнала от ДАНС и извършената от тях проверка за нецелево разходване на средства във връзка с европредседателството на България“, посочи тя и допълни, че първото и работно обвинение Мирослав Боршош ще узнае на 20-ти, когато е призован. „До момента са разпитани множество свидетели. Предстои да бъдат разпитани министър Лиляна Павлова, вицепремиерът Томислав Дончев и Вежди Рашидов, тъй като има данни, че лицата имат сведения, с които трябва да разполага и прокуратурата“, обясни Румяна Арнаудова.

„След разпитите на Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов се очаква да има не само конкретизиране на това обвинение, но и възможни други обвинения. Продължаваме да събираме доказателства“, поясни говорителят на главния прокурор. „Изискали сме много договори от НДК, те са около 4000 до този момент и продължава постъпването на договори“, посочи Румяна Арнаудова и допълни, че ще бъдат изследвани и други действия на Мирослав Боршош, за които има данни в делото и трябва да бъдат проверени със способите на НПК.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст