ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Граничен полицай изпраща нелегално сезонни работници във Франция

земеделие селско стопанство

Граничен полицай изпраща нелегално сезонни работници във Франция. Заминалите съобщиха за лоши условия и събиране на 300 евро на човек за разходи, които всъщност не дължат. Предложението за плевене на лук и картофи идва от граничния полицай Ивайло Петров. Той им поискал от 300 евро на месец за спане, ток и вода. По-късно хората разбрали, че тези пари не са били искани от хазяина им за реални разходи и така отивали в джоба на Петров и братовчед му, който също работи във Франция.„Когато отидохме условията бяха лоши – бяхме в хале с продукцията, нямаше баня, спяхме със зеленчуците и тракторите. 11 дни бяхме в този хамбар, после 10 дни в работни фургони”, описва Анита пред bTv.

Ивайло отказа да коментира случая пред камера. Братовчед му Йордан посочи, че хората са си тръгнали,  защото не са работили. По думите му той дори им е дал пари назаем – по 310 евро. „Нито аз съм фирма, нито Ивайло е фирма. За да си посредник трябва да си фирма, какъв посредник? Аз работя тука при едни французин, той ми казва че му трябват хора за работа, аз се обаждам на братовчед ми ако може да дойдат тука хора да изкарат пари за три месеца – добри пари, и хората идват да изкарат пари, това е цялата работа”, коментира той.Анита потвърди за парите назаем, но били 100 евро, не 310. По думите й ако били получили възнагражденията си щяха да му възстановят парите.

Потърпевшите посъветваха хората, които искат да заминат на сезонна работа, да проучват внимателно условията и да го правят само чрез легална и регистрирана фирма.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст