Плащаме 180 бона за цветя на депутатите

цветя пари

Народното събрание може и да се ползва с най-ниския авторитет в страната, но на обитателите му изглежда хич не им дреме. Вместо да се захванат с основното си занимание – законотворчеството, народните представители са решили да похарчат 180 хил. лв. за доставка и аранжировка на цветя, зеленина, букети, венци и кошници. Да не садят цветна градина, ще се запита някой? Не! Изискването е цветята да са… подрязани, а букетите и венците… да имат украса. По принцип по-красива украса от живите цветя трудно може да се намери, но при толкова пари (300 лв. на ден) защо букетите да не вървят и с музикална картичка например.

По принцип се обяснява, че купищата цветя са необходими за протоколните мероприятия. Само че в документите съвсем още, че растения ще се поставят в представителните кабинети на парламента – на председателя, на заместниците му, на главния секретар и други. Изрично е записано, че аранжировката в кабинета на председателя на парламента Димитър Главчев трябва да се сменя всяка седмица. Сред предпочитаните цветя са рози, гербери, лилиуми и карамфили.

Договорът за доставка на цветята е публикуван в регистрите на 18 юли, като от него се разбира, че избраника на властта е "Цветна магия" ООД. Същата фирма се грижеше за красотата в парламента и през последните две години, като за услугите си отново получи 180 хил. лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст