Томислав Дончев трябва да е подсъдим. Защо е проспал източването на НДК?

НДК

"Томислав Дончев трябва да е подсъдим. Защо е проспал източването на НДК? Какво означава 4 пъти да получава писмо за НДК и да си затваря очите", запита бившият независим депутат Георги Кадиев пред Би Ти Ви. Той добави, че ролята на Дончев в този скандал, може да бъде сравнена с тази на Иван Искров и подуправителя на БНБ, които са проспали фалита на КТБ.

На въпрос, как би коментирал действията на служебния министър Деница Златев, която с подписа си е освободила от отговорност Мирослав Боршош, Кадиев заяви: "Освобождаването обикновено се прави по доклад на самото дружество. Този доклад се прави от директора, грешка е, че принципала не се е заровил, но тя не е имала достатъчно време, което не я оправдава, но дава някакво обяснение".

На въпрос, кой може да е взел парите от НДК, Кадиев запита, как може един министър да обвинява един директор, после премиерът да връща директора на същия пост? Той припомни, че има ясни и неоспорими данни за действията на Боршош в писмо от 2015 година от втория директор на НДК Оли Груева , която след това е освободена, Боршош обаче остава и променят принципала – дават НДК на Дончев.

Който пък три години си затваря очите за неговите действия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст