Двама пострадали след стрелба в София, шестима в ареста

арест

В резултат на предприети светкавични действия, днес сутринта столични криминалисти задържаха шестима участници в кражби на кабели и метални части от две халета в района на кв. „Подуяне“. 

Разследването започнало вчера, след подаден сигнал за извършено престъпление на ул. „Майчина слава“. Тази сутрин към 9 часа било съобщено за аналогична кражба от съседно помещение. Веднага на място пристигнала оперативна група, която извършила оглед. Районът бил отцепен, а автопатрули на Пето РУ предприели заградителни и издирвателни действия.

В хода им, на ул. „Стоян Попов“,  служителите на реда забелязали две каруци, натоварени с метални отпадъци и кабели, в тях пътували и група от мъже и жени. Когато забелязали униформените, те започнали да хвърлят по тях и по служебните автомобили метални отпадъци. При оказаната съпротива е ранен в ръката единият от полицаите, на когото е оказана медицинска помощ. С оглед недопускане на разрастване на инцидента,  униформените произвели два предупредителни изстрела във въздуха със стоп патрони.  Част от пътуващата група успяла да избяга, задържани са шестима мъже и жени на възраст между 20 и 30 години, всички те са криминално проявени. Единият от тях – с 95 криминалистични регистрации и осъждан, е пострадал, оказана му е медицинска помощ.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 270 от НК. Предприети са действия по издирването на останалите участници в престъплението. Пълното документиране на случая се осъществява под наблюдението на прокуратурата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст