При разследването около смъртта на мъж в Пловдив са проведени множество процесуално-следствени действия

линия на полицията

Самоубийството бе една от основните версии, по които работиха разследващите от ОДМВР-Пловдив и наблюдаващият прокурор при Окръжна прокуратура. Подробности около извършеното до този момент разследване около смъртта на 43-годишния мъж, открит в парка Лаута в Пловдив, оповестиха днес главният секретар на МВР гл.комисар Младен Маринов и зам.-окръжните прокурори Галин Гавраилов и Галина Минчева-Андреева. По думите на зам.-окръжния прокурор Галин Гавраилов до момента са събрани категорични данни, че това е и единствената версия. В подкрепа подчерта няколко разкрити обстоятелства. На около 1.5 м от местопроизшествието е намерена гилза от огнестрелно оръжие, а при последвалата балистнична експертиза в НИКК – МВР категорично е установено, че гилзата е от законно притежавания от починалия мъж пистолет. Открито със закъснение, в рамките на около 2-3 часа, е и предсмъртно писмо, в което мъжът посочвал намерението си за самоубийство, изтъквайки финансови затруднения към определени лица.

В рамките на 24 часа е изготвено заключение от НИКК за автентичността на почерка и всъщност от втория ден след инцидента не е имало съмнение за истинността на писмото. В хода на първоначалните оперативни и процесуално-следствени действия е установен определен кръг от лица, които са били в близост до местопроизшествието. Установен е 74-годишен бивш военен, който първи се е приближил до безжизненото тяло на мъжа, за да провери жизнените му функции. Предвид липсващото оръжие към онзи момент са били проведени допълнителни действия за установяването му. Вчера, при предприето претърсване в жилището на мъжа е открит и иззет въпросният пистолет. „През цялото време мъжът ни заблуждаваше и не съдействаше на разследването“, заяви зам.-окръжен прокурор Галина Минчева-Андреева. Това наложи да изчакаме експертизите, а в същото време бе създадена организация да не заличи действията си.

Частичното забавяне на оповестяването на резултатите по разследването бе наложено от приключване на всички процесуално-следствени действия по случая, поясниха участниците в пресконференцията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст