Столичната община събра 131.9 млн. лв. от такса “смет”

Дончо Барбалов зам. кмет на София представи резултатите от изпълнението на бюджета (приходи) за първите 7 месеца на тази година

За първите седем месеца на годината приходите са 396,9 млн. лв., което е 63 процента от годишния план на Столичната община. Запазва се тенденцията за устойчив ръст на приходите. От 2012 г. до днес имаме над 30 млн. лв. повече приходи, без да се променят данъчните ставки в града. Това съобщи зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов, който представи днес данни за приходите на общината до юли тази година.

"Добрата работа на общината с другите институции и повишената събираемост приходите се увеличават. При данъка от превозните средства имаме 65 милиона и половина повече приходи за първите седем месеца., което е с 6,4 милиона лева повече спрямо миналата година. Общината продължава и своята работа по електронизиране на административните услуги. Така в най-скоро време се очаква най-често издаваният документ от общината, а именно удостоверение за липса на данъчни задължения да може да се издава по електронен път. В момента извършваме тестове. Надявам се съвсем скоро да го пуснем. Различните общински, държавни структури, които искат такива удостоверения да могат да си правят справката автоматично от общината. Като тук не говоря да пращат имейл и да получават отговор, което е вече сме го създали като възможност, до да имат възможност по електронен път да пускат заявки, има ли фирмата или няма задължения", обясни Барбалов.

Зам.-кметът обясни, че при такса "смет", която е най-голямата от таксите, приходите от началото на годината са 131,9 млн. лв., или почти 70 процента от годишния план, като се наблюдава ръст спрямо постъпленията за същия период на миналата година.

Дончо Барбалов съобщи още, че от началото на годината по Инвестиционната програма на Столичната община са разплатени 100,5 млн. лв. по различните капиталови обекти, изпълнявани през тази година. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст