ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радев и Борисов се срещат с Макрон във Варна

борисов макрон

При посещението си в България на 25 август френският президент Еманюел Макрон ще разговаря с президента Румен Радев и с премиера Бойко Борисов във Варна.

Предвижда се да бъдат обсъждани теми от дневния ред на Европейския съюз, европейската перспектива на страните от Западните Балкани, охраната на външните граници на ЕС, както и въпроси на двустранното сътрудничество между България и Франция.

На 6 юни премиерът Борисов се срещна с Макрон в Париж и той му обеща да подкрепи усилията на България да се сближи и дори да се интегрира в еврозоната и Шенгенското пространство, когато всички критерии бъдат изпълнени. Тогава Макрон заяви пред Борисов, че ще посети България преди края на годината.

"Както обявих в предизборната си кампания, аз искам по-голяма европейска интеграция, съчетана с отворени врати за всички страни, които искат да участват в тази интеграция", заяви френският президент след едночасов разговор с българския ръководител. "Забелязах у премиера Бойко Борисов истински европейска нагласа и това ме радва", каза Макрон. 

На 25 Румен Радев се срещна с  Макрон в Брюксел, където европейските лидери бяха за срещата на върха на НАТО. Радев поздрави лично Макрон за убедителната му победа.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст