ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Работниците от “Дунарит”: Пеевски иска да ни унищожи!

дунарит

Не се страхувам да кажа, че Делян Пеевски иска да ни унищожи. Това заяви синдикалният лидер Диана Георгиева по повод протеста на служителите на завод ”Дунарит” в Русе, предаде БНР.

Работниците от завода протестираха днес на граничния пункт "Дунав мост". Поводът е решението да се отнемат лицензите на предприятието за производство, търговия и съхранение на оръжие на завода.

Въпреки непоносимата жега се събраха около 500 души, на практика цялата смяна от завод "Дунарит", за да защитят правото си да работят. Нямаше спиране на движението. Протестът бе мирен, като работниците се надяват да има обществен натиск и общественото внимание да бъде изострено към проблема с "Дунарит" и изобщо с военно-промишления комплекс, за да могат хората да запазят работните си места.

Изпълнителният директор и членовете на борда на директорите – Кръстьо Кръстев, Никола Стоянов и Тодор Трифонов, са подали оставки с една-единствена цел – да запазят лицензите и заводът да продължи да работи.

Работниците споделят, че от 2001 година насам инж. Кръстев ръководи успешно предприятието и то в момента има печалба от 26 милиона само за миналата година. Над 1300 души работят в предприятието. Всички имат осигуровки и добра социална програма. 

До тази ситуация се стигна след повдигнатите обвинения от Специализираната прокуратура за злоупотреби срещу вече бившия изпълнителен директор Кръстю Кръстев.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст