Атентаторът от Барселона още е на свобода

барселона атентат атака

Водачът на микробуса, който се вряза в пешеходци в центъра на Барселона в четвъртък, все още не е заловен, съобщи полицията на испанската автономна област Каталония.

Дрис Укабир, на името на когото е бил нает бусът, използван за атентата в Барселона, е заявил пред полицията в Каталуния, че са му откраднати документите, съобщи каталунският вестник "Вангуардия".

По данни на изданието той решил да се обърне към правоприлагащите органи, след като видял снимката си в средствата за масово осведомяване.

Двамата мъже, арестувани след атентата с бус в Барселона, са свързани със случилото се, но нито един от тях не е шофьорът, заяви полицията, цитирана от Ройтерс.

Шофьорът на буса е напуснал автомобила и е тръгнал пеша и както изглежда, не е въоръжен, заяви каталунската полиция на пресконференция. Тя съобщи още, че единият от двамата арестувани е мароканец, а другият е от испанския анклав в Северна Африка Мелиля. Арестувани са в два различни града в Каталуния, Рипол и Алканар.

Отделно от това полицията заяви, че атентатът с буса изглежда има връзка с експлозия в жилище в Алканар в ранните часове на вчерашния ден, при която един човек загинал, а друг бил ранен. Според АФП загиналите при взрива са двама и са били нанесени значителни материални щети на съседна сграда.

 

 

В четвъртък микробус се вряза в пешеходци по улица "Ла Рамблас" в центъра на Барселона. Убити бяха 13 души, над 100 са ранени. Отговорност за атаката пое терористична организация "Ислямска държава".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст