Да престанем с обществени поръчки, в които една от точките е ЕГН-то на директора на фирмата

Михаил Константинов

Проблемът с обществената поръчка за сайта на Българското председателство на ЕС възникна заради искането кандидатите да имат опит в правенето на поне 2 такива проекта досега. Това каза за Радио „Фокус“ проф. Михаил Константинов. По думите му тази клауза е абсурдна и няма как да се изпълни, защото България не е имала друго председателство.

Проф. Константинов каза, че условията по обществената поръчка вече са променени и се очаква скоро да се премине към изпълнението й. „Но вече конкурсът почва да става малко по-нормален. Искам да кажа не само в този случай, но изобщо, че е крайно време да престанем да правим обществени поръчки, в които една от точките е ЕГН-то на директора на фирмата, разбирате за какво говоря. Такива бяха някои поръчки примерно за автомобили за Народното събрание, където само дето не бяха написали марката на автомобила, но всички останали параметри водеха до един-единствен модел на единствена марка. Това са циркове, не се правят така обществени поръчки и се надяваме, че ще им дойде акълът в това отношение“, обясни Михаил Константинов.

Той коментира още, че трябва да се направи преразглеждане на концепцията на електронното гласуване не само в технически аспект, но и да се направи обсъждане на доверието в този процес. Според него, няма доверие в процеса на електронното гласуване, не само у нас, но и у целия свят.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст