УниКредит Булбанк с нов главен финансов директор

Ясна Мандац

Ясна Мандац, директор „Пазарен и операционен риск и валидации“ в Загребачка банка ще е новият главен финансов директор на банката.

„Радваме се да посрещнем Ясна Мандац в екипа на УниКредит Булбанк. Убедени сме, че идвайки от една от водещите банки от Групата – Загребачка, тя ще донесе много ценен опит и идеи така че да затвърдим лидерската позиция на УниКредит Булбанк в страната“, каза Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк.

Освен главен финансов директор, Ясна Мандац ще стане и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк след получаване на необходимите регулативни одобрения.

Ясна Мандац има богат опит в областта на финансите и управлението на риска. Тя се присъединява към дирекция „Финанси“ на Загребачка банка през 2005 г. Последователно е била директор на управление „Планиране, контролинг, бюджетиране и стратегии“, директор на управление “Управление на активите и пасивите“ и в момента е начело на „Пазарен и операционен риск и валидации“. Ясна Мандац е сертифициран финансов аналитик (CFA). Тя е сред участниците в груповата програма за развитие UniFuture.

“За мен е чест и отговорност да се присъединя към мениджърския екип на УниКредит Булбанк, който е известен в Групата като ангажиран, ефективен и сплотен. Моят опит във финансовата сфера също е натрупан в банка, която има лидерска позиция на пазара  – Заграбачка банка е безапелационен номер 1 в Хърватия, както и УниКредит Булбанк на българския пазар. От тази гледна точка, съм сигурна, че ще мога да пренеса доста работещи практики на новата си позиция. Вярвам, че заедно с целия екип на дирекция "Финанси", доказал своя професионализъм в годините, ни очакват много общи успехи”, коментира Ясна Мандац.  

Тя ще замени на  настоящата й позиция Емилия Палибачийска, която след 15 години на ръководни постове в Групата на УниКредит, ще се радва на заслужена почивка.

Емилия Палибачийска започва кариерата си в УниКредит през 2002 г., когато заема поста изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Ейч Ви Би Банк Биохим, отговаряйки за управленията: Контролинг, Счетоводство, Операции, Организация и управление на проекти, Правно обслужване, Вътрешен контрол, Анализи на икономиката и банковия сектор. След пет години на този пост, от 2007 г. досега Емилия Палибачийска е главен финансов директор и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк с ресори: Планиране и контролинг, Счетоводство и регулативна отчетност, Управление на активите и пасивите, Икономически проучвания.

„Искам лично да благодаря на Емилия Палибачийска за приноса й към успеха на УниКредит Булбанк през всички години, в които тя е част от мениджърския ни екип. Ръководейки дирекция Финанси, тя допринесе много за стабилната позиция на банката, разумното управление на бюджетите и ефективната комуникация с кредитните агенции, благодарение на които УниКредит Булбанк винаги се е радвала на отлични рейтингови оценки. Като отново й благодаря, искам да пожелая на Емилия здраве и щастие във всички начинания“, каза още  Левон Хампарцумян.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст