ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ОББ и ДЗИ обединиха дейност

ОББ

В клоновете на Обединена българска банка (ОББ) вече се предлагат застрахователни продукти на ДЗИ, съобщиха от банката в сряда. Това е поредната стъпка в посока сливането на двете финансови институции – Сибанк и ОББ, които са част от белгийската група "КБС", към която принадлежи и застрахователят ДЗИ.

Напомняме, че в края на август двете банки започнаха да обединяват клоновата си мрежа. Първите общи клонове, които вече обслужват клиенти са на бул. "Мария Луиза" № 70 в София, на ул. "Пирин" № 7 в Банско и на ул. "Никола Генев" № 15 в Севлиево. В началото на септември беше обявено и че двете банки уеднаквяват таксите за теглене на пари и проверяване на баланс по сметка от банкоматите за картодържателите им.

Сега като продължение на стратегията на КВС за предоставяне на пълно банково-застрахователно обслужване на клиентите на Групата, в клоновете на ОББ вече се предлагат продукти от портфолиото на ДЗИ Общо застраховане. 

Клиентите на банката ще могат да се възползват застраховките на ДЗИ по ипотечни кредити, дебитни и кредитни карти, застраховки "Имущество", "Каско", "Гражданска отговорност", медицински застраховки при пътуване в чужбина. При имуществената застраховка по ипотечен кредит премията ще може да се плаща на равни месечни вноски без оскъпяване заедно с погасителната вноска по заема.

Застраховките по дебитни и стандартни кредитни карти, издадени от ОББ също са с разширен обхват от ДЗИ. Към възстановяването на разходи за преиздаване на лични документи, в случай че те са изгубени или откраднати заедно с картата, се добавят и покрития за разходи за загубените при същото събитие ключове, включително и разходите за замяна на външни брави. При сключване на застраховка "Гражданска отговорност" клиентите на банката могат да получат 10% отстъпка за сключване на застраховка "Каско" към ДЗИ във всеки клон на банката. 

Както "БАНКЕРЪ" вече писа след придобиването на ОББ от белгийската банково-застрахователна група KBC през юни тази година, ОББ и СИБАНК продължават да функционират като две отделни структури до юридическото им сливане, което ще бъде в началото на 2018 г., когато вече ще предлагат еднакви услуги и продукти на клиентите си под едно име – ОББ.

Фактическото сливане на СИБАНК и ОББ се очаква да стане през следващата година. В момента текат оценки на двете банки, на базата на които ще бъдат уточнени финансовите показатели при сливането им, след което за него ще се иска одобрение от Централната банка.

Заедно СИБАНК, ОББ, дъщерните й дружества и ДЗИ стават най-голямата банково-застрахователна група в България и един от основните пазари за "КВС Груп". "КВС Груп" вече е активна и на лизинговия пазар, на пазара на управление на активи и факторинг в България, като предлага на своите клиенти пълния набор от финансови услуги. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст