Антикорупционният фонд внесе сигнал до Цацаров за проверка за корупционни практики по “Южен поток”

южен поток

Антикорупционният фонд внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров с искане за проверка на данни за корупционни практики, свързани с проекта "Южен поток". Тъй като проверката се отнася и до руски граждани, от неправителствената организация очакват обвинител номер едно да предаде сигнала на намиращия се в момента у нас генерален прокурор на Руската федерация Юрий Чайка, сочи БНР.

Информация от "Ню Йорк Таймс" и неогласени източници на Фонда за среща през 2014 година на руския депутат Александър Бабаков и тогавашния заместник-министър на икономиката Божан Стоянов, повдигаща въпроси и съмнения за корупционни практики. След срещата Стоянов е подал сигнал до ДАНС и сега от Антикорупционния фонд питат какво е показала проверката.

Питат още и как Бабаков и неговият сътрудник Александър Воробьов, които са в забранителния списък на ЕС и на САЩ, са влизали в България, срещали ли са се с лица от високите етажи на властта, както и обсъждали ли са с тях проекта "Южен поток".

Очакванията от проверката формулира адвокат Грета Ганева: "Това са твърденията, които са изложени в източниците, с които ние се снабдихме, които твърдения очакваме да бъдат потвърдени или съответно отхвърлени след извършената проверка от институциите, които сезираме днес".

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст