РП – Казанлък проведе среща с лекари срещу посегателствата над медици

среща прокуратура казанлък

Районна прокуратура – Казанлък бе домакин на проведената начална координационна среща с управителите/изпълнителните директори на държавни и общински лечебни заведения на територията на град Казанлък, в изпълнение на заповед на Главния прокурор на Република България Сотир Цацаров.

Провеждането на срещата бе за създаване на механизъм за незабавно оповестяване от страна на управителите/изпълнителните директори на лечебните заведения при установяване на данни за извършени престъпления по отношение на медицински специалисти по повод изпълнение на службата или функцията им, както и извършване на незабавни действия от страна на полицията и Районна прокуратура – Казанлък.

В срещата участваха Таня Димитрова, районен прокурор на Районна прокуратура гр. Казанлък, Мария Михайлова, зам. -районен прокурор на Районна прокуратура – Казанлък, Стойчо Крачолов – началник РУ на МВР-Казанлък, Николай Прангов, началник група „Териториална полиция – север“ при ОД на МВР гр. Стара Загора, Христо Христов – Началник група Охрана на обществения ред, Стиляна Стефанова, главен разследващ полицай в РУ на МВР- Казанлък, д-р Маргарита Павлова – Директор ЦСМП – СтараЗагора, д-р Кети Маналова – Владкова, Управител на МБАЛ „Д-р Хр. Стамболски“ ЕООД , гр Казанлък, д-р Йоргова – ФСМП гр. Мъглиж.

На срещата се взе решение за осигуряване на приоритетно разследване на престъпления по отношение на медицински специалисти при или по повод изпълнение на служебните им задължения.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст