Каракачанов е готов да започне нова процедура за изтребителите

Парламент Красимир Каракачанов

Топката е в Министерство на отбраната и както винаги ще я отиграе по най-добрия начин. В новата процедура за избор на изтребител да се включат само нови изтребители и да се разшири кръгът на страните, от които можем да ги купим. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти в Народното събрание.  

"Процедурата за новите самолети трябва да е прозрачна и да няма никакви съмнения. Най-добре е всичките 15 МиГ-а, с които разполага армията ни, да бъдат ремонтирани, и то в българския завод "Авионамс", подчерта Каракачанов. 

Той уточни, че последна дума по темата ще имат депутатите.

"Ще се съобразя с решението на временната  парламентарна комисия по темата. Възможно е процедурата да се отвори и за други държави. Сега условието е за самолети от държави от НАТО и ЕС. Започвайки новите разговори, трябва да говорим за нови самолети", категоричен бе Каракачанов.

Министърът настоява за увеличаване броя на военните. Той съобщи, че преди да стартират през октомври първи разчети по проектобюджета.

Каракачанов каза още, че "коалицията не скърца" и, че всеки ден разговаря с премиера, въпреки че не са в една сграда. Вчера вицепремиерът Валери Симеонов се оплака, че не си говори с премиера, чийто кабинет е на същия етаж.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст