Потвърди се: 4500 лв. глоба за шведа, изритал камериерка в „Слънчев бряг“

Темида

4500  лв. глоба – това е наказанието, което получи шведският турист Ралф Сундберг в съда. В началото на лятото, без видима причина, той изрита в главата камериерка в курорта „Слънчев бряг”. При пристигането си в залата Ралф Сундберг не каза нито дума, а пред съда заяви, че се чувства засрамен. „Никога преди това не съм удрял човек и това няма да се случи отново“, каза той.

Заради чистото съдебно минало на шведа делото се гледа по административен ред и наказанието по него може да е само глоба, чийто максимален размер е 5000 лв. Защитата на Сундберг поиска още по-ниска санкция – 1000 лв. Според обвинението обаче ударът, който шведът е нанесъл на камериерката, е брутален и безцеремонен, при това жената не е имала никаква възможност да се защити

Предстои да бъде определено и обезщетението, което Сундберг трябва да плати на камериерката. Едва пристигнал на почивка в началото на юни, той безпричинно ритна доближилата се до него камериерка. Ударът, записан от камерите на хотела, предизвика силно възмущение не само у нас, но и в родината на туриста.

В хода на разследването шведът призна, че не помни нищо от инцидента, защото бил много пиян.

Сундберг изкара цялото лято под домашен арест в апартхотел в комплекса.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст