Съобщиха името на нападателя от Лас Вегас

лас вегас нападение

Убитият нападател от Лас Вегас се казва Стивън Падок и в жилището му са открити голям брой огнестрелни оръжия, съобщи полицейският началник в града Джоузеф Ломбардо, цитиран от БНР.

Мотивите за нападението обаче все още не са ясни. Най-малко 50 са жертвите на стрелбата пред едно от казината, повече от 200 са ранените, съобщиха от местната полиция.

Нападателят е открил огън по време на музикален фестивал в Лас Вегас. Заради случилото се някои полети на международното летище "Маккарън" са отклонени към други летища. 

По-рано властите съобщиха: "Установихме, че има стрелец на 32-рия етаж на хотел "Мандалей Бей". На мястото пристигнаха полицаи. Заподозреният беше застрелян при престрелка. Той беше идентифициран, местен жител е".

Медиите коментират, че това е най-смъртоносният инцидент с огнестрелно оръжие в американската история. 

Очевидно инцидентът е голяма трагедия, каквато не сме виждали в долината. Затова ще положим всички усилия да проведем щателно разследване и да осигурим безопасността на нашата общност, каза още шериф Ломбардо.

Полицейският шеф съобщи още, че е установено местонахождението на автомобилите, с които е извършено нападението, както и жената, която е пътувала с предполагаемия извършител. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст