Атина предлага създаване на ”Балкански НАП”

данъчни облекчения"Кой спечели дискусията по фалитите?"

Атина предлага да се създаде алианс с участието на данъчни власти от региона за борба с придобилото огромни мащаби неплащане на данъци, съобщава изданието "Контранюз". Шефът на службата за събиране на държавни приходи Йоргос Пицирлис казал на тематична среща в Солун, че е готов за създаването на такъв алианс с участие на данъчните власти от съседни страни и че възнамерява през втората половина на месеца да посети България и да обсъди този въпрос с българските компетентни служби, така че да бъде поставено началото на едно още по-тясно сътрудничество при обмяната на информация и в борбата с практиките, свързани със заобикалянето на националните законодателства, сочи БТА.

Следващата ми задача ще бъде да търся "съюзници", казал Пицирлис и добавил, че в близко време смята да има срещи и с ръководствата на данъчните служби на други балкански страни. Публична тайна е, че много шефове на гръцки компании в съседни държави извършват услуги от Гърция без да издават данъчни документи от страната, в която са базирани, пояснил Пицирлис.

Според него целта на гръцките данъчни власти е да се преборят с тези трансгранични злоупотреби, при които данъкоплатци чрез различни прийоми избягват да плащат задълженията си в Гърция.

Има съюзници в битката срещу бягството от данъци и ние ще я водим, особено значение за нас обаче има и сътрудничеството с участието на данъчните власти от другите страни, тъй като този проблем не може да бъде решен едностранно, затова и сме установили контакти с данъчните власти на останалите страни членки на ЕС, посочил още шефът на гръцката служба за събиране на държавни приходи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст