Кметицата на “Младост” да чете повече, преди да говори – твърди гл. архитект на София

ж.к. "Младост"

Десетки инвестиционни проекти в столичния квартал „Младост” са блокирани заради кмета на района Десислава Иванчева. Това заяви главният архитект на София Здравко Здравков и допълни, че районната администрация бави инвеститорите. По повод несъгласието на Иванчева с подготвения законопроект за устройство и застрояване на София, Здравков коментира, че районният кмет трябва да чете повече наредби и да пише по-малко „глупости” във социалната мрежа, сочи Дарик.

Кметицата на столичния район "Младост" иска да продаде 10 дка терен за 400 бона "Аз нямам проблем с нея, проблем с нея имат всички инвеститори и строители, които заложиха парите си и инвестициите в "Младост", защото ежедневно идват хора при мен, които се оплакват от спрени строежи, от задържани визи, от неспазване на сроковете. Ако считате, че е нормално в модерен европейски град да държат папки по четири месеца да прашасват по бюрата и да хващат хлебарки, аз считам, че това не е начинът на работа. Ако искате да рекетирате инвеститорите, можете да си го кажете в прав текст", каза Здравков.

В края на миналата седмица Иванчева за пореден път се разграничи от местната власт като внесе възражения в Народното събрание относно промените в Закона за устройство на София. Според нея новите текстове позволявали именно високо строителство в „Младост”. Освен това във Фейсбук тя се оплака, че законопроектът не е съгласуван с нея. Близо 12% от зелените терени в столичния квартал „Младост” са частна собственост.

Главният архитект на София каза, че му е трудно да прави коментар по изказвания на Иванчева, защото не може да следи всички "глупости, които тя ръси във Фейсбук". Той апелира за по-професионално говорене, защото законът, който се внася е важен за града и той ще създаде ограничения в зони, където липсват такива и ще затвори вратичките, които съществуват и в момента.

Столичният главен архитект призова кметицата на район "Младост" да чете повече, преди да говори.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст