Няма пострадали българи при мощната експлозия в Кабул

МВнР

Няма загинали или пострадали български граждани при мощния взрив, избухнал в дипломатическия квартал на Кабул по-рано днес, съобщиха от Външно министерство. 

Експлозията е избухнала тази сутрин в квартал Вазир Акбар Хан, където има много държавни учреждения и чуждестранни представителства. Атентаторът е бил на възраст между 12 и 13 години. По последна информация се съобщава за 13 загинали и 17 ранени в следствие на експлозията.

Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за нападението в изявление, разпространено чрез нейната информационна агенция Амак. В него се казва, че атаката е дело на "атентатор-самоубиец, който носел пояс с експлозиви".

Дипломатическите служители на българското посолство в Афганистан са невредими. Към момента няма данни за нанесени материални щети на сградата на дипломатическата мисия. 

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев е разговарял със служители на посолството на Република България, за да се информира лично за тяхното състояние и обстановката в Кабул след експлозията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст