За поредна година АС – Сливен ще вземе участие в Образователната програма „Съдебната система – информиран избор и гражданско доверие – Отворени съдилища и прокуратури“

Лекция на тема „Разделение на властите според Конституцията на Република България. Функции на съдебната власт. Структура на съдебната система. Висш съдебен съвет“ изнесе председателя на Административен съд Сливен – съдия Слав Бакалов на 30 октомври 2017 г. в часовете по „Етика и право“ на два от Х-тите класове на ПГПЗЕ “Захари Стоянов“ Сливен. Това е една от темите на Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, в която Административен съд – Сливен ще участва като съд-партньор на Окръжен съд Сливен през учебната 2017/2018 год. Програмата се осъществява по споразумение между Висш съдебен съвет и Министерство на образованието и има за цел да обогати знанията на учениците за статута, структурата и функциите на съдебната власт и да се формира правна грамотност сред младите хора.

Съдия Бакалов запозна учениците и с мястото и ролята на Върховния административен съд и административните съдилища като част от съдебната система. Лекцията предизвика интереса на младите хора и с практическите примери, които им помогнаха по-добре да разберат спецификите в работата на органите на съдебната система.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст