ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Спецпрокуратурата и ГДБОП неутрализираха група за разпространение на цигари без бандерол в Пазарджишко

Специализиран съд

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за разпространение на цигари без акцизен бандерол на територията на област Пазарджик. Те са задържани на 3 ноември 2017г. при специализирана операция на служители от Сектор БОП-Пловдив, Пазарджик и Смолян и Специализираната прокуратура.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата се е занимавала със зареждане на улични дилъри с контрабандни цигари от юли 2016 г. Действията й са били следени повече от 8 месеца, но доказването на престъпната й дейност било затруднено от дълбоката конспиративност на работа.

Участниците комуникирали помежду си чрез криптирана информация, използвайки мобилни телефони „Black Berry“. Три такива апарата, както и радиостанция и заглушител за радиокомуникация са намерени и иззети по време на операцията по задържането им. Намерени и иззети са 850 нелегални стека цигари „WILSON BLUE”, 50 стека „CALYPSO” и 3 стека от марка „COMPLIMENT“, предназначени за черния пазар.

Повече от половината цигари без бандерол (10 мастербокса) са открити в микробус по време на транспортирането им, останалите са иззети при извършените претърсвания на общо 9 адреса и в други 7 автомобила.

Престъпната дейност на групата е документирана със СРС, свидетелски показания и множество други доказателства.

С прокурорски постановления от 3 ноември 2017 г. на четиримата задържани бе наложено задържане до 72 часа. По искане на Специализирана прокуратура, на 5 ноември 2017 г. Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст