ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ДБГ инициира широки обединения за местните избори

Меглена Кунева

Националният съвет на "Движение България на гражданите", който се провежда днес в София, взе решение по инициатива на местните си структури да им даде мандат да започнат политически консултации за създаване на широки обединения по места за местните избори.

Обединенията ще се наричат Реформаторски общности за демокрация (РОД) за местните избори и в основата им ще бъдат партиите от реформаторската общност по места. Консултациите да се провеждат с местни коалиции, неправителствени организации, партии, активни на територията на дадената община, и активни в политическите дебати граждани.

Общинските съветници и областните координатори на ДБГ бяха категорични, че разрушаването на монопола на ГЕРБ по места минава през широки обединения, надхвърлящи рамките на Реформаторския блок. Според тях трябва да се търси подкрепата на граждани, НПО и партии от дясно-център, но и с различен идеологически профил, доказали по места, че се противопоставят на корупционния модел, наложен на българските общини.

Членовете на Националния съвет, в който участват ръководствата на местните структури на ДБГ, създадоха днес и Съвет за местни политики, който ще подготви стратегията за местните избори. Той беше оглавен от един от най-опитните общински съветници на партията адвокат Даниела Русева от Шумен.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст