ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радан Кънев: Това са комунисти и безродници, а не “български социалисти”

Пресконференция Нова република Радан Кънев Трайчо Трайков

Демократи за силна България поискаха оставката на депутата от БСП проф. Иво Христов. Причината е изказването на Христов, че 80% от населението е дебилно.

Социалистът стигна до тази констатация в опит да защити тезата на говорителката на руското външно министерство – Мария Захарова, според която Русия е спасила българските евреи. Аналогично, разбира се, е и мнението на Иво Христов.

Впоследствие Христов свали въпросното видео с изказването си от своя профил си в социалната мрежа "Фейсбук". Едва ли обаче така ще успее да замаже положението. 

Реакцията на ДСБ не закъсня. Няколко часа, след като медиите разпространиха твърденията на социалиста, десните призоваха Корнелия Нинова да отстрани Христов от парламентарната група на БСП.

"Изказването на проф. Христов е чутовен, многопластов скандал и – наред с всичко останало – поредно доказателство, че червените не могат да бъдат алтернатива никога, никому и на никаква цена", коментира зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев по повод исканата оставка.

Ето и цялата му публикация:

Изказването на проф. Христов е чутовен, многопластов скандал и – наред с всичко останало – поредно доказателство, че червените не могат да бъдат алтернатива никога, никому и на никаква цена

Първо, то е безобразно оскърбление към паметта на хората, които с огромен риск за живота си, са се застъпили за сънародниците си от еврейски произход – свещеници, общественици, интелектуалци, политици, хиляди миряни и обикновени граждани. 
(Мнозинството от тези хора са демократи и антиболшевики, лично те и семействата им – тежко пострадали по време на окупацията от същата Червена армия…)

Второ – то е гавра с чувствата и традициите на нашия народ. В цялата ни модерна история, огромното мнозинство от българския народ е било на страната на етническия и верски мир и против всяка форма на политическо насилие.

Трето – то е нечувана обида към мнозинството от българите днес. Нищо не може да оправдае определението “дебили” – и то за хора, които с основание се гордеят с доблестта и човечността на предците си. И отхвърлят наглото твърдение, че тази човечност е била конюнктурен продукт на войната между две безчовечни диктатури, на далечни бойни полета.

И последно, но може би най-важно: Тази обида произлиза от представител на традицията на агресивно малцинство, което се е опирало на насилието в цялата си история и никога не се е извинило, камо ли покаяло. Малцинство, което, опряно на диктаторски механизми и чужда военна сила, извърши и най-мащабното престъпление на етническа основа в българската история – срамния “Възродителен процес”. Престъпление, чийто тежки последици тегнат и до днес.

Надявам се българските “социалисти” незабавно да изхвърлят г-н Христов от групата си в парламента и да поискат оставката му като депутат. Присъствието му в сградата е срам за паметта на Димитър Пешев и още десетки достойни българи.

Надявам се, но знам, че няма да стане. 
Защото са комунисти и безродници, а не “български социалисти”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст