Министър Радев: Правим всичко възможно да запазим пожарната в малките населени места

валентин радев

"Тук съм по поръка на премиера. Разбирам вашата болка и за мене е очевидно, че никой досега ни ви е обяснил и не ви е казал за ситуацията в пожарната", каза вътрешният министър Валентин Радев след среща с кмета, областния управител и общинските съветници в Брусарци. Според него голямата грешка е, че хората не са били информирани за предприетите стъпки за запазване на пожарните участъци по места.

Министър Радев обясни, че МВР е внесло предложение в Народното събрание, изготвено от професионалисти на ГДПБЗН , в което е заложено в населените места с под 5 хиляди жители да останат по двама служители на пожарната. Целта е да бъде спазена друга норма на закона, според която екипите трябва да се състоят от по трима пожарникари.

Министър Радев поясни, че предложението за промяна се разглежда в комисии и изрази надежда, че до месец парламентът ще вземе решение. В този контекст той увери жителите на Брусарци, че участъкът на пожарната в града остава да работи и вероятно няма да бъде закрит. И министър Валентин Радев и директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов поставиха въпроса за създаването на доброволческо формирование в региона, което да подпомага работата на пожарникари и спасители.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст