Шест години лишаване от свобода за извършител на грабеж

Към затвора

По протест на прокурор при Софийска градска прокуратура, днес – 09.11.2017г., състав на Софийски апелативен съд призна за виновен подсъдимия И.Стоянов за извършено от него престъпление по чл. 199, ал.1, т.4  НК. Съдът отмени оправдателната присъда на Софийски градски съд и наложи на Стоянов наказание от шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим и измени мярката му за неотклонение в „задържане под стража“.

На 09.11.2015г. в София, пострадалата Н.Т. (на 80 години) изтеглила сумата от 200 лeва от банкомат, находящ се в ж.к. Дружба. Като забелязал този факт, подсъдимият Стоянов се приближил до нея и я ударил силно по ръката, след което взел изпуснатите от Н.Т. банкноти и побягнал в посока на пазара. Възрастната жена се опитала да го догони, но не успяла.

Било образувано досъдебно производство, под надзора на Софийска градска прокуратура. Пострадалата категорично разпознала извършителя на престъплението – И.Стоянов. Същият бил привлечен като обвиняем, а впоследствие бил изготвен обвинителен акт, внесен в СГС.

Подсъдимият Стоянов е многократно осъждан, предимно за извършени от него грабежи. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст