Наказания по споразумения, сключени от РП – Бяла Слатина с подсъдими за шофиране без книжка

районна прокуратура

Три месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено след одобрено от съда споразумение между Районна прокуратура – Бяла Слатина и подсъдимия Р.В. за управление на моторно превозно средство без да притежава съответното свидетелство за управление – престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК.

На 25.05.2017 г., в с. Галиче, подсъдимият В. шофирал лек автомобил „Фолксваген Кади” без книжка в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление на началник Сектор към ОД- МВР- Враца, влязло в сила на 04.04.2017 г.

Също по споразумение между Районна прокуратура – Бяла Слатина и защитата на подсъдимия С. В. е наложено наказание от три месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване, както и глоба в размер на четиристотин лева, за извършено от него престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК.

На 24.05.2017 г., в гр. Бяла Слатина, подсъдимият В. управлявал лек автомобил „Ауди 80“ без да притежава свидетелство за управление на МПС, констатирано с Акт за установяване на административно нарушение от служители на РУ. За това деяние той бил наказан по административен ред с постановление на началник група към ОДМВР – Враца, влязло в сила на 15.04.2017 г.

Съдът е одобрил и споразумение, сключено между РП-Бяла Слатина и подсъдимия Р.И., който на 27.07.2017 г., на главен път III – 1304, в землището на гр. Бяла Слатина, шофирал лек автомобил „Фолксваген Голф” без да притежава свидетелство за управление на МПС. Деянието било извършено в едногодишен срок от наказването му по административен ред.

Наложеното на Р.И. наказание е четири месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст