ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Депутатите приеха бюджета на НОИ за 2018 г.

НОИ сграда

Парламентът прие бюджета на Националния осигурителен институт (НОИ) за 2018 г. Депутатите приеха текстове на второ четене от бюджета на ДОО за 2018 г.

Съгласно приетия бюджет приходите на НОИ са в размер на близо 4,215 млрд. лв. Приходите и трансферите включват неданъчни приходи в размер на 29,7 млн. лв., внесени ДДС и други данъци върху продажбите и получени допълнителни трансфери от централния бюджет за покриване на недостига на средства в размер на 4,2 млрд. лв.. 

Разходите на НОИ за 2018 г. са в размер на 114,3 млн. лв. Те включват пера за програми, дейности в размер на 113,9 млн. лв. и по охрана и сигурност, които са в размер на 134,1 хил. лв. Разходите включват още предоставени трансфери на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, които възлизат на 250 хил. лв. Дефицитът на НОИ за 2018 г. е в размер на – 4,1 млрд. лв. 

Предложенията на БСП от алтернативния им бюджет бяха отхвърлени. От парламентарната група на „БСП за България“ предлагаха приходите на НОИ да бъдат с около 257,1 млн. лева повече.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст