ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

NYSE: Търговията с фючърси върху биткойна може да подкопае пазара на купувачите

NYSE

Собственикът на Нюйоркската фондова борса (NYSE) заяви във вторник, че може да съжалява, че не се е възползвал от шанса да предложи фючърси върху биткойн – нещо, което направиха редица конкуренти, пишат CNBC и Investor.bg. “Може би сме глупави, че не бяхме първи в това“, коментира Джеф Спречър, председател и главен изпълнителен директор на Intercontinental Exchange Inc.

Говорейки по време на инвестиционна конференция в Ню Йорк, организирана от Goldman Sachs Group, Спречър заяви, че биткойнът и останалите виртуални валути са загадка. "Нямам отговорите, които бих искал да знам, като например какво ще се случи“, каза той, цитиран от Bloomberg News. Най-големият оператор на търговия с фючърси в света – CME Group, обяви, че ще започне търговия с фючърси върху биткойна от 18 декември.

Комисията за търговия с фючърси върху суровините заяви, че CME и по-малката Cboe Futures Exchange са приключили процеса на самосертифициране за фючърси върху биткойна. Cantor Exchange също се е самосертифицирала за нови договори за бинарни опции на биткойна.

Борсовият оператор Nasdaq също обяви, че планира да пусне фючърси върху биткойна през 2018 г. Спречър обаче заяви, че стратегията на Нюйоркската борса е „да изчака и да види“, изразявайки загриженост, че търговията с фючърси би улеснила късите продажби, тоест тогава, когато инвеститорите очакват, че цената ще падне, което потенциално би подкопало пазара на настоящите купувачи.

Търговията с фючърси се възприема от мнозина като ключова стъпка в легитимирането на биткойна като ежедневна инвестиция и би могла да доведе до още по-голямо търсене.

Биткойнът записа нов рекорд във вторник, преминавайки за първи път границата от 12 хил. долара и пазарна капитализация от над 200 млрд. долара. Криптовалутата поскъпва повече от 1100% тази година, карайки мнозина да вярват, че балонът неизбежно ще се спука.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст