Еднодневната карта за скицентъра в Банко е 58 лева

Банско

С настъпването на истинската зима и с коледните празници започва силният период от активния туристически сезон в Банско. И ако до вчера бе валидна промоционалната цена на еднодневната карта за ползване на кабинковия лифт и останалите съоръжения в скицентъра от 30 лева за възрастни, от днес влиза редовната цена от 58 лева, която е същата като миналогодишнята.  Това съобщи маркетинг-директорът на скизоната Иван Обрейков пред БТА.

За ученици, студенти и пенсионери еднодневната карта струва 52 лв, за деца от 7 до 12 години – 40 лв., а за децата до 7-годиша възраст е символичната от 1 лев.

Според Обрейков две седмици, след като де факто заработи скизоната, в Банско условията за ски са перфектни. След падналия сняг и благоприятните температури към естествената снежна покривка се прибавя и произведеният технологичен сняг. Това е позволило да се отворят още писти, а предстои днес или утре да бъде пуснат 7-километрият ски път от скизоната до Банско, съобщи Обрейков. Днес се отваря и писта "Томба". 

Времето е доста студено и съветът на домакините към всеки, който смята да дойде тук, e да бъде добре екипиран. Обрейков напомни също, че е много важна планинската застраховка, която може да спести доста неприятности впоследствие. А тези, които са решили да заложат на Банско, могат да разчитат отново на перфектните условия за ски и прекрасно обработените ски писти, добави Обрейков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст