Методи Андреев: Българската демокрация се изражда в режим, щом говорим за подслушване

Парламент Методи Андреев

"Българската демокрация се изражда в режим, щом говорим за подслушване. Или премиерът знае за тези нарушения и си мълчи, или не знае. И при двата случая е достатъчно укоримо", каза Методи Андреев, по bTv. „Фактът, че говорим въобще има ли подслушвания, е първата и една от характерните черти, че българската демокрация бавно, но сигурно се изражда в режим”, смята той.

Според Методи Андреев готвеният от БСП вот на недоверие към правителството е всъщност вот на доверие. „В този парламент няма опозиция. Този вот иска да докаже, че парламентът е нормален. Ако БСП искаха да бутат правителството, не трябваше въобще да влизат в пленарна зала след оставката на Димитър Главчев. След две седмици най-много щеше правителството да подаде оставка”, смята Андреев.

По повод искрите, които прехвърчат в управляващата коалиция между Валери Симеонов и ГЕРБ, Андреев коментира, че над всичко стои интереса на Патриотите да останат във властта. „Може обаче те да последват съдбата на Реформаторския блок”, смята още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст