Стоян Крумов е Полицай на годината

Полицай на годината

На тържествена церемония „Полицай на годината“ бяха отличени полицаи и колективи, постигнали високи професионални резултати. Те бяха сърдечно поздравени от министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Вие спечелихте едно състезание, но не помежду си, а между вас и престъпността. Тези награди са оценка за труда и на вашите колеги, с които работите заедно, както и за търпението и проявеното разбиране от  семействата ви, с тези думи вътрешният министър поздрави наградените служители. В словото си той обърна внимание и на резултатите, изведени от статистиката – от регистрирани 92 000 престъпления,  43 000 са разкрити. В мониторинговия доклад МВР се сочи за пример по отношение на борбата с корупцията. Фронтекс, както и партньорите ни, също изтъкват решаващата роля на МВР в опазването на границата. Това са добри знаци, но най-важният от тях, е че хората ни приемат  все по-добре, обобщи министър Радев. Той увери, че политическото и професионалното ръководство на министерството ще продължат да полагат усилия за подобряване на условията на труд и заплащането на служителите.

За 24-та поредна година бяха връчени наградите „Полицай на годината“. Церемонията се състоя в зала 8 на НДК, а инициатори бяха МВР и фондация „Доверие и закрила“.

По традиция бяха връчени четири индивидуални, четири колективни и две поощрителни награди. За поредна година бе присъдена и специална награда за граждански принос към работата на полицията. По идея на директора на ГДНП гл.комисар Христо Терзийски бе отличен и председателят на фондация „Доверие и закрила“ Христо Друмев, благодарение на когото почти четвърт век се провежда церемонията „Полицай на годината“.

Всички наградени получиха специална грамота и предметна награда, осигурени от фондация „Доверие и закрила“, а носителите на приза „Полицай на годината 2017 г.“ индивидуално и колективно – купа.

За първи път тази година по време на церемонията се проведе и търг на детски рисунки, дело на  възпитаници на инициативата Детско полицейско управление в цялата страна, с който бяха събрани близо 4000 лева. Парите ще бъдат предоставени на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, а инициативата  бе на символичния домакин на церемонията главен комисар Христо Терзийски, директор на Главната дирекция „Национална полиция“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст