Установиха ало измамници, прибрали над 16 бона от плевенчанка преди близо година

човек с белезници

На 20 февруари във Второ РУ – Плевен е получен сигнал от 68-годишна от Плевен. Тъжителката е заявила, че на същата дата за времето от 13.30 часа до 16.00 часа непознат чрез позвънявания на стационарния и на мобилния ѝ телефон се представил за полицейски служител и под претекст, че се провежда полицейска операция по залавянето на телефонни измамници я накарал да отиде до клон на банка в Плевен и да изтегли от банковата си сметка 16 100 /шестнадесет хиляди и сто/ лева. Убедил я да остави парите зад кошче за боклук на площад „Стефан Стамболов“ в Плевен.

По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на проведените оперативно – издирвателни мероприятия са установени лицата, който са взели паричната сума от 16 100 / шестнадесет хиляди и сто / лева – 27-годишен от град Ихтиман, в момента изтърпяващ присъда „лишаване от свобода в Софийски централен затвор“ и 22-годишен от същия град. И двамата са привлечени в качеството им на обвиняеми за извършено от тях престъпление по чл. 209, ал. І, във връзка с чл. 20, ал. І от НК и са разпитани в присъствието на упълномощени от тях защитници.

По случая работиха служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ – ОД на МВР – Плевен и служители от Второ РУ – Плевен под ръководството на прокурор от Районната прокуратура в Плевен.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст