Задържаха разследващ митнически инспектор за длъжностно присвояване в големи размери

човек с белезници

Във връзка с преписка на Окръжна прокуратура-Хасково, изпратена по компетентност в Районна прокуратура-Хасково, бе образувано досъдебно производство, по което разследването се извършва от Окръжен следствен  отдел при Окръжна прокуратура-Хасково.

Под ръководството на Районна прокуратура -Хасково, на 21.12. 2017 г., в гр.Свиленград следовател от Окръжен следствен отдел  при Окръжна прокуратура-Хасково извърши неотложни действия, при които е установена липсата на 100 000 турски лири – веществени доказателства по решено друго досъдебно производство, по което разследването е било водено от разследващ митнически инспектор при Митница-Бургас (с месторабота в гр.Свиленград).

При съвместни действия на Районна прокуратура -Хасково и Районна прокуратура – Свиленград, вечерта на 21.12.2017 г. бе задържан разследващ митнически инспектор при Митница-Бургас – Д.М., на 49 г., за присвояване на сумата от 100 000 турски лири (левова равностойност-58 981 лв.) – веществени доказателства по решеното досъдебно производство, наблюдавано от Районна прокуратура-Свиленград.

На Д.М. е повдигнато обвинение по за престъпление по чл.202 ал.2 т.1, вр. чл.201 вр. чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс – за длъжностно присвояване на пари в големи размери.

С постановление на Районна прокуратура-Свиленград, считано от 22:30 ч. на 21.12.2017 г., обвиняемият Д.М. е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването по случая продължава и като мотив за извършеното, обвиняемият Д.М. е изтъкнал големите си финансови затруднения.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст