Кой поръча разстрела на Петър Христов?

Петър Христов

Продължава разследването около убийството на Петър Христов. Бизнесменът беше прострелян показно с осем куршума на столичния бул. "България". Полицията работи по няколко версии, но основната е, че разстрелът е свързан с бизнес делата на 49-годишния мъж. "Времето и мястото на убийството не са избрани случайно", заяви за "Здравей, България" Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. "Петър Христов е много противоречива личност", каза той и напомни, че като млад бизнесменът е притежавал охранителната фирма "Дито" ООД, която охранява най-големите захарни заводи у нас.

"За пръв път неговото име се появява в медиите през 1993-та година. Той е интересен за медиите като част от борческата империя. И сам той се определя като част от нея", коментира пък журналиската Анна Заркова. "Той е част от борческата империя, бивш сикаджия като премиера Борисов, бивш портиер като Косьо Самоковеца, приватизатор, в "Лактима" той влага почти 2 милиона, после е работодател на 300 души, автор е на прекрасния проект "Търново Хилс" и през 2007 г. е най-големият спонсор на ГЕРБ във Велико Търново", разказва историята му Анна Заркова. Тази биография не ви ли напомня нещо от един италиански филм за мафията.

"Той казва: Бил съм в Афганистан, като се върнах в България бях продавач на сергия за зеленчуци,направих фирма, охранителна фирма, после и верига от фирми, която е на входа и на изхода на захарните заводи в Горна Оряховица", разказва журналистът за интервютата на Христов през годините. По думите й на 25 години той е знаменитост.

Според публикации в медиите, Христов е бил член на групировката СИК. Твърди се, че с подкрепата на разстреляния в Аруба Поли Пантев е купил млекопреработвателното дружество “Сердика” във Велико Търново. В годините на прехода е шеф на охранителната фирма "Дито". Твърди се също, че Христов е приближен и личен приятел с Цветан Цветанов и бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст