Румен Петков: Убийството на Петър Христов е удар срещу управлението

румен петков

"Бруталните престъпления от тези дни ще имат тежки отражения", на мнение е бившият вътрешен министър. „Не бих търсил политически контекст при убийството на бизнесмена Петър Христов. При всички положения ще има тежки отражения. Случиха се две брутални престъпления. Привърженик съм на това службите да бъдат оставени да си свършат работата както трябва”, заяви в „Здравей, България” бившият вътрешен министър Румен Петков.

„Вчерашното убийство е удар срещу управлението. Личното ми разбиране обаче е, че целта не е то”, уточни той. Петков изрази надежда убийството да бъде разкрито. „Ако София беше опасана с камери, нещата щяха да изглеждат по друг начин”, е мнението на бившия министър.

По думите му медиите трябва да бъдат партньор на МВР, а не инструмент за притискането му. Той направи и иронична препратка към шесторното убийство в Нови Искър. „Надявам се, че до обяд няма да намерим убиеца самоубил се. Не може за един човек, за когото се изважда психопортрет колко е коварен, брутален и подготвен, изведнъж да си сложи заглушител и да се застреля”, на мнение е Петков.

„Когато гледаш на разследването като на инструмент за PR и манипулация, обикновено резултатът е този, който видяхме”, допълни той. „Лично аз считам, че това е извършителят, но никъде не се излезе с ясно обяснение, че дали убийствата са извършени с едно оръжие”, заключи Румен Петков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст